Je browser is verouderd en geeft deze website niet correct weer. Download een moderne browser en ervaar het internet beter, sneller en veiliger!

Duurzaam gebouw

WIST U DAT:

Medisch Centrum Thijinge bijna 90% van haar stroomverbruik zelf opwekt? Ons centrum verbruikt jaarlijks 50.000kWh aan elektriciteit.

Zonnepanelen & Warmtepomp

In 2022 zijn er in totaal 132 zonnepanelen op het dak geplaatst. Bovendien zijn er twee 16 kWh warmtepompen geplaatst. Hiermee is ons centrum voor een deel zelfvoorzienend in haar energieverbruik en verbruikt het centrum veel minder gas.
De zonnepanelen leveren per jaar 44.000kWh piekvermogen aan energie. Hiermee kunnen we ons centrum voor de helft van het jaar volledig van stroom voorzien. Ook de warmtepompen draaien een groot deel van het jaar op zonne-energie.

Groen Dak

In 2022 is het dak van sedum helemaal vernieuwd. De planten op het groene dak nemen water op in de wortels en houden het water langer vast. Overtollig water verdampt en stroomt van het dak in een opvangsysteem in het centrum. We hergebruiken het water om de toiletten door te spoelen. Het groene dak is ook een uitstekende dakisolatie voor het centrum. Zo blijft het in de zomer lekker koel en in de winter heerlijk warm.