Je browser is verouderd en geeft deze website niet correct weer. Download een moderne browser en ervaar het internet beter, sneller en veiliger!

NHG-geaccrediteerde praktijk

Onze praktijk draagt het keurmerk NHG-Praktijkaccreditering, toegekend door NPA. Dit betekent dat u erop kunt vertrouwen dat onze praktijk goed is georganiseerd en dat wij ons blijven ontwikkelen om u steeds beter te kunnen helpen.

NHG staat voor Nederlands Huisartsen Genootschap en is de wetenschappelijke vereniging van huisartsen. Zij hebben als doel het bevorderen van verantwoorde beroepsoefening door de huisarts. Door vertaling van wetenschap naar de huisartsenpraktijk draagt het NHG bij aan de professionalisering van huisartsen.

Om in aanmerking te komen voor het kwaliteitskeurmerk van het NHG wordt de praktijk eerst helemaal doorgelicht. Er wordt gekeken naar praktijkvoering, organisatie en medisch handelen. Ook de mening van de patiënt speelt hierin een belangrijke rol.

Als de praktijk aan de voorwaarden voldoet wordt voor 3 jaar de accreditering verleend. Eén keer per drie jaar is er in het kader van deze accreditering een audit door een onafhankelijke, professioneel opgeleide, auditeur. Deze bezoekt de praktijk gedurende 1 dag en gaat alle processen na in de praktijk. Voorafgaand aan zijn bezoek leest hij onze verbeterplannen, protocollen, beleidsplan en jaarverslag. Vervolgens stuurt hij ons een rapport waarin wij beoordeeld worden en ook geeft hij aanbevelingen voor verbeteringen in de praktijk.

Als een praktijk het kwaliteitskeurmerk bezit, mag je ervan uit gaan dat deze praktijk er alles aan doet om de kwaliteit zo hoog mogelijk te houden. Deze praktijk levert goede zorg en heeft alles goed op orde. Maar ze geven hiermee ook aan dat ze het belang van de patiënt hoog in het vaandel hebben.