Je browser is verouderd en geeft deze website niet correct weer. Download een moderne browser en ervaar het internet beter, sneller en veiliger!

Holteronderzoek

Een holteronderzoek is een hartritme onderzoek door middel van een eventrecorder. Een diagnose stellen bij ritmestoornissen van het hart is erg lastig alleen op basis van de klachten van de patiënt en het lichamelijk onderzoek, want vaak zijn op het moment van onderzoek bij de dokter de klachten weer over. Met behulp van het holteronderzoek kan het ritme van het hart gemeten worden op het moment dat u ook klachten heeft. Dit onderzoek kan namelijk over een langere tijdsperiode plaatsvinden. Grote kans dus dat ook tijdens minder vaak voorkomende klachten het hartritme kan worden gecontroleerd.

Hoe gaat het holteronderzoek in zijn werk?
Voor dit onderzoek sluit de doktersassistente de holterrecorder aan op uw lichaam die automatisch uw hartritme registreert en waarmee u eventueel zelf kunt aangeven wanneer u klachten heeft. Het onderzoek is volkomen pijnloos. Uw huisarts beoordeelt of een holteronderzoek nodig is en wanneer deze gemaakt moet worden. De afspraak wordt door de assistente ingepland.

Kosten

De kosten voor het onderzoek zijn voor de patiënt en komen ten laste van uw eigen risico.