Je browser is verouderd en geeft deze website niet correct weer. Download een moderne browser en ervaar het internet beter, sneller en veiliger!

Praktijkondersteuner GGZ Jeugd

Wat doet de Praktijkondersteuner Jeugd?
Kinderen en jongeren zijn weleens somber, boos, opstandig, verdrietig, angstig gespannen of zitten een poosje wat minder lekker in hun vel. Vaak komen zij daar zelf of met hulp van anderen (ouders, familieleden, leerkrachten of vrienden) weer uit.
In sommige situaties is er meer ondersteuning of hulp nodig. De Praktijkondersteuner Jeugd, die werkzaam is in de huisartsenpraktijk, kan samen met u en uw kind/jongere in gesprek gaan om te achterhalen wat het probleem is. In hoeverre heb je er last van en wat wil je graag anders zien?

Hoe komt u in contact met de Praktijkondersteuner Jeugd?

De zorgen/problemen rondom uw kind of gezinssituatie kunt u bespreken met uw huisarts. Vervolgens bepaalt u samen of er een gesprek met de Praktijkondersteuner Jeugd volgt. De Praktijkondersteuner Jeugd werkt in de huisartsenpraktijk nauw samen met uw huisarts. Ook kunt u via de assistente gelijk een afspraak maken met de Praktijkondersteuner Jeugd. Jongeren vanaf 12 jaar mogen ook zelf verzoeken om een afspraak bij de Praktijkondersteuner Jeugd.