Je browser is verouderd en geeft deze website niet correct weer. Download een moderne browser en ervaar het internet beter, sneller en veiliger!

Positieve gezondheid

Hoe gaat het? Die vraag krijg je vaak als je bij een arts of hulpverlener komt. Misschien denk je dan – net als veel anderen – dat er gevraagd wordt naar hoe het gaat met je ziekte of klacht. Maar dat vertelt nog niet alles over je gezondheid en je welbevinden. En ook niet over wat jij nodig hebt om je beter te voelen.

Huisartsenpraktijk Zuidwolde kijkt naar gezondheid vanuit ‘Positieve Gezondheid’, een andere invalshoek binnen de gezondheidszorg die niet de ziekte, maar een betekenisvol leven van mensen centraal stelt. De nadruk ligt op de mensen zelf, op hun veerkracht en wat hun leven betekenisvol maakt.

We gebruiken hiervoor een vragenlijst. Hoe ervaart u uw gezondheid? Met deze uitkomsten kunnen we een heel ander gesprek voeren. Wat is voor u echt belangrijk? Wat zou u willen veranderen?

Wilt u hier meer over lezen of gelijk de vragenlijst bekijken, bekijk dan deze website: https://mijnpositievegezondheid.nl/ Of bekijk hier de uitleg video op YouTube.