Je browser is verouderd en geeft deze website niet correct weer. Download een moderne browser en ervaar het internet beter, sneller en veiliger!

Welzijn op Recept

Vindt u het moeilijk om uw draai in uw leven (weer) te vinden? Of hebt u het gevoel weinig grip op uw leven te hebben? Misschien hebt u daardoor lichamelijke of psychische klachten. U wilt er graag iets aan doen, maar weet niet hoe.
In dat geval kan Welzijn op Recept een uitkomst zijn. Samen met een welzijnscoach ontdekt u (opnieuw) waar u zich beter door gaat voelen.

De huisarts, de praktijkondersteuner, de doktersassistente kan u doorverwijzen naar de welzijnscoach voor een kennismakingsgesprek.
Ook kunt u zelf een afspraak maken met de welzijnscoach of zo even binnenlopen tijdens het inloopspreekuur.

Wie is de welzijnscoach?
Thomas Dieters is de welzijnscoach in onze praktijk.
Voor afspraken is hij op donderdag van 8.30 tot 12.30 uur op de praktijk aanwezig.
Zelf even binnenlopen? Dat kan tussen 11.00 en 12.00 uur.

Voor wie is Welzijn op Recept?
Welzijn op Recept is voor alle patiënten van deze praktijk. Het kan u helpen wanneer u:

  • ervaart dat u iets mist in het leven
  • zich nutteloos voelt (door bijvoorbeeld werkloosheid)
  • zich niet gelukkig voelt
  • zich eenzaam voelt of weinig onder de mensen komt
  • slecht slaapt of zich constant moe en overvraagd voelt
  • angstig of somber bent
  • andere psychosociale klachten heeft.

Hoe werk het?
De welzijnscoach gaat samen met u op zoek naar uw wensen, behoeften en mogelijkheden. Wat kunt u in uw dagelijks leven doen om u beter te voelen? De welzijnscoach neemt de tijd om u te leren kennen. Vertrouwen is de basis van het contact.

Elk mens heeft andere wensen en behoeften, daarom is er altijd sprake van maatwerk. De welzijnscoach kan bijvoorbeeld handvatten bieden voor het versterken van uw zelfvertrouwen of uw leefstijl. De welzijnscoach kijkt samen met u naar mogelijkheden die passend zijn. Bijvoorbeeld een activiteit buiten de deur, een hobby die u weer oppakt, het volgen van een cursus, een sportactiviteit of het doen van vrijwilligerswerk, waardoor u zich prettiger kunt gaan voelen. De welzijnscoach heeft een goed beeld van de activiteiten in uw omgeving, waarbij u ook nieuwe mensen kunt ontmoeten.
U beslist uiteindelijk zelf.

Kosten
De gesprekken met de welzijnscoach zijn voor u gratis. Ze gaan ook niet ten koste van uw eigen risico. Wel kunnen vervolgactiviteiten waar u voor kiest kosten met zich meebrengen.